Top 3 3Ds Spellen voor je kleuter: deel 2

De vorige blogpost ging over de zoektocht naar 3DS spellen voor mijn kleuter. Dit bleek nog niet zo heel makkelijk te zijn, maar uiteindelijk kwam er toch een top drie uit:

1. MarioKart 7

2. Freaky Forms Deluxe

3. Animal Crossing: A New Leaf

Leeftijds-adequaat

Hoewel er op alledrie de spellen een leeftijdsindicatie staat vermeld van 3+, zegt dit niets over de moeilijkheidsgraad van de spellen zelf.  MarioKart 7 is leuk om te racen met Yoshi achter het stuur, maar omdat het steeds lastiger wordt komt mijn dochter niet verder, tenzij iemand anders banen voor haar vrij speelt. En daar heeft niet iedereen zin in, aangezien je er toch even mee bezig bent en het doel vooral ook was dat ze zelfstandig een spel kan spelen.

Ondanks dat blijft MarioKart 7 toch leuk om af en toe een rondje mee te rijden. Hoewel het bij deze kleuter voor extase zorgt wanneer er als eerste over de finish wordt gereden, zorgt het ook voor grote frustratie wanneer het niet lukt. En door de moeilijkheidsgraad is dit vaker wel dan niet het geval.

 

Geen druk

Nummer 3 op de lijst, Animal Crossing, is een grote favoriet; zowel Zus van 11 als Kleuter van 4 spelen dit met veel plezier. Sterker nog; ook ik vind het een fantastisch spel. Hoewel er opdrachten gedaan kunnen worden, zonder te grote tijdsdruk, loopt Kleuter het liefst gewoon rond, koopt spullen en gaat naar de kapper. Hierin (ver)delen we het spel: ik verdien het geld en zij geeft het uit. Het enige minpuntje aan Animal Crossing is de hoeveelheid tekst, waardoor ik Kleuter nog regelmatig moet begeleiden.

 

Unknown-1

Bron: http://nintendocon.com/animal-crossing-new-leaf-the-leafening

 Wat het spel extra leuk maakt is dat verschillende spelers elkaar kunnen bezoeken in hun dorpje. Kleuter stapt op de trein en gaat zo op bezoek bij Zus waar ze elkaar in rondjes achtervolgen of elkaar cadeautjes en geld geven. Ok, het is meer bezigheidstherapie dan iets anders, maar dat Kleuter er veel plezier van heeft is een ding wat zeker is.

 

Uitdaging

Hoewel MarioKart 7 en Animal Crossing vooral een hoog entertainment gehalte hebben, en daar gaat het ook om bij games, wil je als ouder ook graag dat je kind er wat van leert. Wellicht om je schuldgevoel, voor het feit dat je kind uren lang zichzelf bezig houdt, een beetje te verlichten of omdat dat opvoedkundig verantwoord is. Freaky Forms Deluxe, het tweede spel in deze top 3, heeft mij erg verrast. Zoals in de vorige blogpost te lezen was, heb ik dit spel voor onder de 8 euro uit een bak in de speelgoedwinkel gevist onder het mom; als het niks is heeft het in ieder geval geen 40 euro gekost!

In dit spel is het de bedoeling dat je zelf een wezen creëert. Dit doe je door het hele lijf (armen, hoofd, poten, etc.) naar je eigen smaak op te bouwen. Nadat je dat gedaan hebt kun je in de wereld van deze wezentjes als eerste lekker ronddolen; hierbij volgt een uitleg hoe het wezen te bewegen, hem te voeden en de interactie aan te gaan met ander creaturen. Daarna kun je opdrachten voltooien en prijzen vrij spelen.

Hoewel Kleuter het spel heel goed zelf kan spelen, de opdrachten simpel zijn en ze erg trots is op haar vele zelfgemaakte wezentjes, zijn er 2 minpuntjes. De opdrachten hebben (soms) een tijdslimiet en het spel besluit zelf wanneer het tijd is voor een (gedwongen) pauze. En als Kleuter iets niet leuk vindt, is het wel dat iemand haar vertelt wat ze moet doen, ook al is het een leuk konijntje.

Al met al zijn deze drie spellen voor Kleuter op dit moment de leukste spellen op de 3DS waar zij, gezien het beperkte assortiment voor deze leeftijd, het meest mee kan. We blijven altijd op zoek, dus tips zijn welkom!

 

Bron afbeelding: http://www.capsulecomputers.com

Plaats een reactie