iPad Mini vs Android Tablet

De decembermaand staat weer om de hoek. En dat houdt voor mij in; kou, warme chocolademelk, en extra veel spanning. Mijn oudste dochter van 11 heeft een vorm van autisme  en haar hoofd loopt over van het uitzicht op alle festiviteiten. Daarom heb ik besloten het dit jaar rustig aan te doen. Zo zetten we geen schoen en doen we niks bijzonders verder. Wel krijgen ze cadeautjes op 5 december en met kerst, maar gewoon van ons; niks dikke bebaarde mannen in een rood pak!

Met Sinterklaas doen we redelijk bescheiden en krijgen beide meisjes niet al te dure spullen. Maar met kerst wordt er uitgepakt en hebben besloten dat we de oudste een iPad mini cadeau doen. Haar iPod is aan het einde van zijn leven en kan het elk moment begeven. Dus vonden we de kerst een goed moment voor een nieuw Apple product.

Alternatief iPad Mini

Maar toen kwam het volgende punt: wat geven we Kleuter van 4? De iPad mini heeft een heftig prijskaartje en eerlijk gezegd vind ik zo’n kwetsbaar apparaat in de handen van een spring-in-‘t-veld niet echt een slim idee. Maar heel erg eerlijk is het ook niet; Zus krijgt een fantastisch hebbeding en alles wat Kleuter krijgt zal een slap aftreksel zijn. Aan de andere kant: het leven is niet eerlijk en ik laat geen moment onbenut om mijn kinderen die wijze les mee te geven!

Toch blijft het aan me knagen en uiteindelijk ben ik tot de volgende opties gekomen:

1. Ook een iPad mini voor Kleuter

2. Een iPad mini voor mezelf, die zij mag gebruiken (uiteraard heel slim bedacht!)

3. Een ‘nepperd’ oftewel een goedkopere android tablet

4. Of een kinderapparaat zoals de Storio 2

Afwegingen

Een eigen iPad voor Kleuter lijkt me toch wat te gortig, dus optie 1 valt gelijk af. Te duur en te onverantwoordelijk. Kleuter zit namelijk geen moment stil en vindt handen wassen overbodig. De afwegingen voor de overige opties zijn wat lastiger voor dit complexe luxe probleem. Want laten we wel wezen; nodig heeft ze hem niet. Ik daarentegen…

De VTech Storio 2 lijkt een goed alternatief. We hebben in het verleden voor Zus een Vtech console gehad, die ook Kleuter gebruikt heeft. Maar de spellen waren visueel zo primitief, terwijl de besturing veel te wensen over liet. De Mobigo die Kleuter nu heeft ligt ook ongebruikt in de kast om dezelfde redenen. Bovendien valt het formaat van de Storio in het echt erg tegen en vind ik hem met ca. 100 euro, exclusief accessoires (zo’n 150 euro) erg duur voor wat je ervoor krijgt. Dus exit Storio 2.

Android vs Apple

Blijft over: Android vs Apple. De goedkoopste (en beetje betrouwbaar uitziende) tablets zijn nog steeds rond de 150 euro. Een Kleuter bestendige case eromheen zo rond de 25-40 euro. Dus een voordelige deal kun je wel vergeten ook al ben je voor de iPad mini twee keer zoveel kwijt. Daarnaast gaat een ‘gewoon’ tablet tegen mijn gevoel in; ik ben en blijf een Apple fan. Maar dan zal Kleuter hem met mij moeten delen en dat zal ook niet altijd zonder slag of stoot gaan.

Nog steeds niets besloten, maar heb het in ieder geval tot twee opties gereduceerd. Wordt vervolgd.

Bron afbeelding: www.mobielbereikbaar.nl 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plaats een reactie